Fazuľa Adzuki 500g BIO
3,79 €
s DPH
3,16 €
bez DPH
ks
Pridajte do košíka tovar za minimálne 70 € a dopravu máte zadarmo.
Popis produktu
Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ju v biokvalite.
Adzuki je potrebné namáčať minimálne 8 hodín. Následne je nutné adzuki variť cca 45 minút. Penu netreba zbierať a soľte určite až po uvarení. Po uvarení má ľahko svetlejšiu farbu do fialova a nerozpadáva sa.
Tipy do kuchyne:
- na sladko - uvarte si ryžu, pri varení adzuki pridajte ku posledným 5
minútam hrozienka, potom pridajte do hrnca jablká na kocky a varte do
mäkka, do pekáča vložte vrstvu ryže a zmesi s adzuki, pečte pri 190 ° C
asi 10 minút
- koláč - predchádzajúcu varenú zmes fazule, jabĺk a hrozienok rozmixujte, zahustíte v prípade potreby a môžete potierať napríklad pšenový korpus, nechajte 2 hodiny stuhnúť
- karbonátky (fašírky) - nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov
- príloha - uvarené adzuki premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom, ďalej s bylinkami a kyslou smotanou
Zloženie: fazuľa adzuki*. Môže obsahovať stopy lepk, arašidov, sóje, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického hospodárstva
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C.
Hmotnosť: 500g.
Krajina pôvodu: Čína.
Výživové hodnoty na porciu 100 gramov
Energetická hodnota | 1281 kJ / 304 kcal |
Celkový obsah tuku | 1,2 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 41,5 g |
Cukry | 3,1 g |
Bielkoviny | 23,1 g |
Soľ | 0 g |