Cícer 500g
Popis produktu
Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskom variante.
Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný
bol pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne
pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi
guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia
strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazule obyčajnej.
Zloženie: cícer ( hrach rímsky). Môže obsahovať stopy lepku.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C.
Krajina pôvodu: Španielsko
Hmotnosť: 500g
Energetická hodnota | 1335 kJ / 320 kcal |
Celkový obsah tuku | 5,4 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 49,6 g |
Cukry | 11 g |
Bielkoviny | 21,3 g |
Soľ | 0,1 g |