Kategórie: Čokolády Novinky

VEGAN biela čokoláda s moringou a lieskovými orieškami Laskao 75g

4,09 € s DPH
3,41 € bez DPH
ks
Doručujeme do 4 pracovných dní.
Pridajte do košíka tovar za minimálne 70 € a dopravu máte zadarmo.

Popis produktu

Vegan biela čokoláda s moringou a lieskovými orieškami sladená fínskym brezovým cukrom - xylitolom, čo je prírodné sladidlo, ktoré má počet kalórií o 40 % nižší ako biely cukor, má nízky glykemický index (GI 7), zabraňuje tvorbe zubného kazu a v ústach vytvára príjemný chladivý pocit.

Vyrobená na Slovensku metódou BEAN TO BAR od kakaových bôbov až po tabuľku čokolády. Kakaové maslo je nerafinované so zachovanými všetkými pôvodnými výživovými vlastnosťami, moringa znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi a obsahuje značné množstvo antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok a je jednou z najvýživnejších rastlín aké boli kedy objavené. Preto sa často označuje ako superpotravina.

Ide o strom, ktorého pôvod je v Himalájach a pestuje sa na obrovských plantážach napríklad v Južnej Amerike . Rastlinu možno svojim výzorom prirovnať k obľúbenému Matcha čaju, no svojimi vlastnosťami ho v mnohom predčí.  To, čo je z nej najcennejšie sú malé zelené listy. Moringa obsahuje skutočne vysoké hodnoty minerálov a vitamínov v porovnaní s inými potravinami:

  • 25x viac železa ako špenát
  •  17x viac vápnika ako mlieko
  • 7x viac vitamínu C ako pomaranč


Najdôležitejšie zložky moringy a ich účinok:

  • esenciálne aminokyseliny: chránia pred voľnými radikálmi
  • vitamín C: na posilnenie imunitného systému
  • vitamín A: dôležitý pre zrak
  • vápnik: nevyhnutný pre zdravé kosti a zuby
  • horčík: regulácia vysokého krvného tlaku
  • draslík: zabezpečuje správnu funkciu nervov a svalov
  • železo: dôležité pri zásobovaní buniek kyslíkom
  • zinok: v organizme pôsobí protizápalovo
  • omega-3 mastné kyseliny: esenciálne aminokyseliny, nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu, ktoré si telo nevie vytvárať, preto ich musí prijímať v strave. Prospešné pre zdravé srdce
  • zeatín: zohráva dôležitú úlohu pri využití a vstrebávaní dôležitých látok (vitamíny, minerálne látky, aminokyseliny)

Zloženie:  kakaové maslo, xylitol, sušený ryžový sirup, tapiokový škrob, lieskové oriešky (min. 5 %), moringa (min. 3 %), strúhaný kokos, emulgátor: slnečnicový lecitín. Obsah kakaovej zložky v čokoláde min. 40 %

Alergény: orechy

Množstvo: 75g

Vyrobené: na Slovensku

Výrobca: Natur Chocolate s.r.o.

Výživové hodnoty na porciu 100 gramov
Energetická hodnota 2456,47 kJ / 587,67 kcal
Celkový obsah tuku 48,65 g
Nasýtené mastné kyseliny 29,1 g
Sacharidy 45,52 g
Cukry 2,7 g
Bielkoviny 2,57 g
Soľ 0,01 g
Napísať hodnotenie: